Øremærkning af kat

Øremærkning/-tatovering af katØremærkning er den tradiotionelle måde at mærke katte på. Øremærkning har også en fordel ved, at man omgående kan se, at dyret er en ejerkat.Formål


Ved at katten i det hele taget er mærket, har man som ejer større chance for, at få sin kat tilbage, hvis den skulle være kommet på afveje. Det samme i tilfælde af, at katten skulle være kommet til skade ved fx. påkørsel. Ligeledes hvis katten er bortløben eller i værste fald findes død, er dette vigtigt at ejer underrettets.

HVORNÅR SKAL KATTEN ØREMÆRKES?


Man kan i princippet øremærke katten hele dens liv. Men man vil typisk anbefale, at få dette gjort samtidig med katten neutraliseres. Netop fordi en øremærkning kræver bedøvelse.

GRATIS ØREMÆRKNING.....


Møns Dyrlæger tilbyder derfor gratis øremærkning i forbindelse med neutralisering hos os. Dette gør vi, da vi ger vil bidrage med, at flere katte både bliver neutraliseret og mærket på Møn.

SÅDAN LAVER VI ØREMÆRKNING


Huden på begge ører rengøres og desinficeres. Derefter bruger vi en øretang som er forsynet med 3 bogstaver og 3 tal. Tangen laver en række små huller, som danner kattens individuelle mærke.

Du vil se at huden i øret er farvet efter mærkning. Dette er tatoveringssværte, som man ikke skal røre ved når det er på katte. Dette tørrer og falder af. Derefter dukker kattens øremærke frem. Når den tørrede sværte falder af, skal man ALDRIG bruge en våd klud. Dette vil gøre at sværten farver dit undelag og ville ikke kunne tørres væk igen. Derfor saml det op eller støvsug det op!

Husk at en kat også kan chippes.....


læs mere om dette under chipmærkning.