Narkose & operation

Narkose/operation

Inden operation:


Da dyret skal opereres og kræver bedøvelse, er det vigtigt, at dyret altid faster i ca. 12 timer inden. Dette betyder at dyret ikke må fodres eller gives godbidder.

Grunden til dette er, at bivirkninger kan reduceres mest muligt. Dyret må dog gerne have adgang til frisk vand i de 12 timer det skal faste medmindre anden besked er givet.


En anden god ting vil være, at lufte sin hund godt af inden den ankommer til klinikken.


BEMÆRK: Kaniner og gnavere må IKKE faste op til operation!!!

Bedøvelsen:


Det er forskellige bedøvelsesmidler som man bruger til dyr. Dette er afhængig, af dyrets art, race, alder og helbredstilstand. Ligeledes er opvågningen forskellig fra dyr til dyr og fra gang til gang. 


I de fleste tilfælde vil dyrets forben være barberet, da der ilægges en venflon i dyrets vene. der vil også være barberet der hvor dyret er blevet opereret. pelsen vil oftes være vokset ud igen efter ca. 8 uger.

Afhentning:


Du skal kun rense såret hvis du får dette af vide af klinikkens personale når dyret tager hjem. Ellers skal du kun sørge for, at observeret såret og at dyret ikke slikker i såret i min. 10 dage efter operationen, da dette øger risikoen for infektion eller at såret springer op.


Hvid der er sting, som skal fjernes vil du få dette af vide når du henter dit kæledyr. Ellers er dyret syet "indvendigt" og trådene opløses selv.

Du vil også få af vide hvornår dit dyr må spise og drikke igen.

Smertebehandling:


Dit dyr vil altid være smertebehandlet hvis vi snakker efter operation. Noget smertestillende holder i flere døgn og andre får med hjem hvis der skulle være behov.

Hjemkomst:


Når dyret kommer hjem i trygge og vante omgivelser, falder det ofte til ro igen. Dvs. at dyret kan falde yderlige i dyb søvn. Dette er der intet unaturligt i.


  • For hundens vedkommende skal der ikke luftes de lange ture de første 24 timer efter operationen med mindre du har fået andet af vide.
  • For katte gælder det at de IKKE må lukkes ud samme dag og nat, da deres reaktionsevne er nedsat pga. narkosen.


Opstår der problemer med såret eller medicinering som du har fået med hjem, vil vi hellere have, at du ringer en gang for meget end for lidt.