Neutralisering af kat

Neutralisering af katVi vil til hver en tid anbefale at man neutraliserer sin kat. Møn har allerede mange både vildkatte og efterladte katte, som ikke har noget hjem, og der sidder mange dejlige katte på de forskellige internater rundt omkring, derfor er det en god ide.


TA ANSVAR - NEUTRALISER DIN KAT

FORDELE VED KASTRATION AF HANKATTEN


Urinen fra en kastreret hankat lugter nærmest beskedent i forhold til en fertil hankat. Med kastration vil behovet for strinten også falde og katten vil have større lyst til at gå enten på kattebakke eller ud. Territoriet vil blive mindre og katten vil ikke vandre så langt væk fra hjemmet samt i mindre grad opsøge konflikter med andre katte. Yderligere bliver katten ofte mere rolig og kælen.FORDELE VED STERILISERING AF HUNKATTEN


Hunkatten vil undgå de højtmiavene tider på året. Nogle hunkatte kan også være pirrelige, når de er i løbetid - denne undgås også. Og heldigvis resulterer en undsluppen hunkat ikke killinger et par måneder efter hvis den er steriliseret.

HVORNÅR SKAL KATTEN NEUTRALISERES


Hos Møns Dyrlæger anbefaler vi at få katten neutraliseret ved 6 måneders alderen eller når den vejer 2 kilo. Dette gøres inden katten begynder at strinte og selvfølgelig også for at ingen nye killinger når at komme til verdenen uplanlagt.

ULEMPER VED FERTILE KATTE


Fertile katte (både han- og hunkatte) markerer regelmæssigt sit territorium med stærk ildelugtende urin, hvilket mange synes er uacceptabelt indendøres.

Hunkatte i løbetid vil miave højlydt - muligvis gå over i en form for skrigeri. Når hunkatten er i løbetid, kan den finde på mange "sjove ting" dor at komme ud til en fertil hankat.

Fertile hankatte strejfer mere over større territorier, hvilket kan blive farligt pga. trafik og møde med andre hankatte. Der kan opstå slåskampe, hvor smitsom virus og ektoparasitter (så som lopper) kan overføres eller der kan opstå bylder pga. bidsår

ULEMPER VED NEUTRALISERING


En neutraliseret kat vil normalt spise mere end den gjorde før. Dette skal du som katteejer være opmærksom på. Kattens stofskifte kan også ændre sig og derfor forårsage fedme, ledlidelser, blæresten og diabetis.

Så snart din kat er kommet sig oven på operationen, skal kalorieindtaget reduceres. En overvægtig kat bevæger sig, drikker og tisser mindre. Dette gør at en mere koncentreret urin opsamles i blæren og risikoen for dannelse af blæresten eller krystaller øges. Pga. længere og smallere urinrør er det dog oftes hankatte, der lider af ovennævnte urinvejsproblemer.

MEN du kan formindske risikoen ved at fodre med et forebyggende foder, der passer netop til din kat. Der findes flere gode neutraliseringsfoder på markedet, som kan formindske ovennævnte problemer.

Kom og spørg os i receptionen hvilket foder, som passer til lige netop din kat!

Husk endelig altid at have frisk vand fremme til dinkat, evt vandfontæne.


Flere gange om ugen ringer flinke folk til os for at spørge, om nogen savner en kat. Vi har rigtig mange herreløse fertile katte på øen og hvis ikke de hindres i at formere sig, bliver der flere og flere med tiden.

Derfor skal du som katteejer gøre dig nogle tanker, når du anskaffer dig en lille sød killing. Hvad skal jeg bruge min kat til? Skal jeg opdrætte, kælekat osv.

Ved at lade din kat kastrere/sterilisere kan du give den et sundere, længere og mere harmonisk liv. Katten bliver i de fleste tilfælde også mere kælen. Og det vigtigste af alt, den sætter ikke flere killinger i verdenen. Dette kan lyde hårdt, men hvert eneste år aflives masser af killinger, da der ikke er hjem nok til dem alle.