Adfærd

AdfærdHunden er et flokdyr og derfor tilvænnes den hurtigt til mennesker og deres levemåde. Dog skal den stadig som hvalp præges og socialiseres på så mange ting og personer som muligt. Hvis dette ikke opnås, kan hunden let udvikle et adfærdsproblem.


Et adfærdsproblem er ikke ualmindelig adfærd for nogle dyr. dette er en uønsket adfærd for os mennesker.


En adfærd (god eller dårlig) dyret udviser, gør den for en grund og dette er dens naturlige måde, at vise enten stress, frustration, seperationsangst, angst, fobi, osv.

De mest almindelige adfærdsproblemer der ses hos hunde er: Alene hjemme problemer (seperationsangst/kedsomhed), genstandsfiksering, stress, egenkønsaggression, alm. lydighedsproblemer, urenlighed, madfiksering osv. Dette er ikke ualmindeligt og kan i mange tilfælde trænes væk med tålmodighed.

Katten er mere solitær. Men kan dog sagtens leve med både andre katte eller dyr. Dette kræver dog ofte mere plads til det enkelte individ.


Katte viser samme tegn som hunden via sin adfærd. Mest almindelige adfærdsproblemer som ses hos kat er: Urenlighed, katte der ikke fungerer i deres flok hjemme, kedsomhed (primært indekatte), stress, osv.

Har du et dyr med ubalancer


Ofte glemmer vi mennesker, at dyr er et dyr og ikke børn. De bringes ind i vores liv og miljø, hvor der forventes, at de tilpasser sig. Dette sker heldigvis også i de fleste tilfælde.

Vores kæledyr har naturlige drifter og instinkter, hvilket kan udvises for meget eller for lidt. Herved opstår uønsket adfærd, som vi mennesker ofte tager for sent hånd om. Jo før vi tager fat i "problemet", jo hurtigere kan vi dæmpe eller eliminere den uønskede adfærd.

Hvis ejeren ikke selv har viden til, at løse "problemet" anbefaler vi, at tage kontakt til en adfærdsspecialist.


Hvis dit dyr har et adfærdsproblem, anbefaler vi altid, at dyret bliver konsulteret af en dyrlæge inden opstart til træning af et adfærdsproblem. Dette er for, at sikre, at dyret ikke har nogen fysiske skavanker.