Lopper

LOPPER


Den mest almindelige loppe herhjemme i Danmark er katteloppen -Ctenocephalides felis- som vi finder på både hunde og katte.

Loppen er et blodsugende insekt, som er mellem 1-4mm store. Voksne lopper lever af blod, som de suger fra deres vært. Larverne lever derimod af organisk materiale som fx. tørrede loppe ekskrementer.

download (1)
fight-against-fleas-4
download (3)
thumbnail_image1 (2)

BEHANDLING


Hvis man først har fået lopper i hjemmet, er det en længere varende opgave, at få loppefrit hjem igen.

Nyeste undersøgelser viser at loppelarvens puppe kan ligge i "dvale" i op til 9 måneder. Derfor anbefales det at dyret behandles i min. 6 måneder.

Her anbefales intens støvsugning og vaskbare puder og klæder, hvor dyret opholder sig vaskes på 60 C (evt opstilling af en "FleaTrap"). Glem dog ikke de andre steder dyret opholder sig som fx. bilen og andre steder.

Desuden er det vigtigt at behandle alle hunde og katte i hjemmet.


Vælg et produkt som passer til dit dyr, dvs. til dyrets antal kilo og sørg for, at følge brugsvejledningen eller vejledning fra klinikkens personale. Desuden skal du undgå ved nogle produkter, at bade dit dyr 48 timer før og efter behandlingen. Dette vil typisk gælde ved en behandling med pipette.

I dag findes der flere produkter på markedet, derfor er det altid en god ide, at få en snak med vores personale om hvad der passer til netop dit dyr. Desuden er det vigtigt, at dyret behandles efter det anbefalede produkt, da visse produkter kan give krampeanfald.

LOPPENS CYKLUS


Bedst som man tror ens loppeproblem er løst, kan det vret ofte vise sig, at man stadig har haft loppeæg i hjemmet hele tiden. Og derved kan det hele starte forfra. derfor er det en fordel at kende loppens cyklus.


1 voksen loppe lægger 10-30 æg om dagen. Æggene klækkes under normale omstændigheder efter 2-10 dage. Når disse klækkes kommer larverne frem. Loppelarver lever hovedsageligt af loppeekskrementer, som består af ufordøjet blod og døde hudceller. Efter 5-11 dage forpupper larverne sig. Disse er ekstrem hårdføre og kan ligge i dvale op til 9 måneder. Både i hjemmet, bilen, båden, sommerhuset, campingvognen osv.

Facebook


Følg os gerne på Facebook hvor vi viser lidt af hvad der sker hos os på klinikken.

Kontakt os

Storegade 97

4780 Stege

55 81 56 56

Åbningstider


Mandag - Fredag: 08:00 - 16:30

Lørdag: 08:00 - 12:00

Søn- og helligdage: Lukket

© Copyright. All Rights Reserved by Møns Dyrlæger