Lopper

LOPPER


Den mest almindelige loppe herhjemme i Danmark er katteloppen -Ctenocephalides felis- som vi finder på både hunde og katte.

Loppen er et blodsugende insekt, som er mellem 1-4mm store. Voksne lopper lever af blod, som de suger fra deres vært. Larverne lever derimod af organisk materiale som fx. tørrede loppe ekskrementer.

download (1)
fight-against-fleas-4
download (3)
thumbnail_image1 (2)

BEHANDLING


Hvis man først har fået lopper i hjemmet, er det en længere varende opgave at få loppefrit hjem igen.

Nyeste undersøgelser viser, at loppelarvens puppe kan ligge i "dvale" i op til 9 måneder. Derfor anbefales det, at dyret behandles i min. 6 måneder.

Der anbefales desuden intens støvsugning og at vaskbare puder og klæder, som dyret opholder sig på/i, vaskes på 60 C (evt opstilling af en "FleaTrap"). Glem dog ikke de andre steder dyret opholder sig som fx. bilen.

OG det er meget vigtigt at behandle alle hunde og katte i hjemmet.


Vælg et produkt som passer til dit dyr - dvs. til dyrets antal kilo - og sørg for at følge brugsvejledningen eller vejledningen fra klinikkens personale. For eksempel er det vigtigt for optimal virkning af nogle produkter, at dyret IKKE bades 48 timer før og efter behandlingen. Dette vil typisk gælde ved en behandling med pipette.

I dag findes der flere produkter på markedet, derfor er det altid en god ide at få en snak med vores personale, om hvad der passer til netop dit dyr.

Desuden er det vigtigt ikke at bruge produkter til f.eks. hund på din kat eller omvendt, da visse produkter ved brug på forkert dyreart kan give f.eks. krampeanfald og evt. forårsage dødfald.

LOPPENS CYKLUS


Bedst som man tror ens loppeproblem er løst, kan det desværre vise sig, at man stadig har loppeæg i hjemmet og derved kan det hele starte forfra. Det er derfor en fordel at kende loppens cyklus.


1 voksen loppe lægger 10-30 æg om dagen. Æggene klækkes under normale omstændigheder efter 2-10 dage. Når disse klækkes kommer larverne frem. Loppelarver lever hovedsageligt af loppeekskrementer, som består af ufordøjet blod og døde hudceller. Efter 5-11 dage forpupper larverne sig. Disse er ekstrem hårdføre og kan ligge i dvale op til 9 måneder både i hjemmet, bilen, båden, sommerhuset, campingvognen osv.